Crna hronika

RUSI PRIPREMAJU NOVU OPTUŽNICU ZA ISMAILOVA: OŠTETIO BANKU ZA 185 MILIONA DOLARA?!

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Ruske vlasti pripremaju novu optužnicu protiv tajkuna Telmana Ismailova, kome je Crna Gora odobrila azil, optužujući ga za bankarsku prevaru u iznosu od 185 miliona dolar, prenosi RTCG.

Izvor: Telman Ismailov/Tviter

Prema izvještajima ruskih medija, Ismailov se tereti da je izbjegao da plati kredit od 185 miliona dolara jednoj poslovnoj banci.

“Odeljenje Ministarstva unutrašnjih poslova Moskovske oblasti pokrenulo je krivični postupak po članu 196 Krivičnog zakonika (smišljeni bankrot) protiv biznismena Telmana Ismailova”, kazao je za portal RBC izvor iz policije.

Ministarstvo je u saopštenju navelo da je osoba umiješana u slučaj stanovnik Moskve rođen 1956. godine, naglašava RTCG.

 “Ali njegovo ime nije precizirano”, piše portal rbc.ru.

Ranije su, kako se ukazuje, o novom krivičnom postupku protiv Ismailova javili i izvori agencija TASS i Interfaks.

Prema navodima iz Glavne uprave Ministarstva unutrašnjih poslova, u septembru 2012. godine zaključen je ugovor o kreditu u iznosu od 185 miliona dolara između kompanije koja je vlasništvo osobe koja je uključena u slučaj i banke, naglašava RTCG.

U avgustu 2013. godine, to lice je odlučilo da sakrije svoju imovinu i na osnovu ugovora o poklonu prenio je dva stana na svog unuka koji se nalazi u Moskvi, a tokom 2015. godine prenijete su četiri zemljišne parcele i dvije stambene zgrade u Naro-Fominsku i Gradskom okrugu Odintsovo. Dug nije vraćen.

Kako prenosiportal “rusbankrot.ru”,u pitanju je VTB banka.

Ismailov je nedavno uhapšen u Crnoj Gori na osnovu optužbi iz Rusije za umiješanost u ubistvo, ali mu je potom odobren azil.

Ruske vlasti najavile su da će predočiti Crnoj Gori dokaze na osnovu kojih će, kako navode, moći da preispitaju odluku o davanju azila, navodi RTCG.

Ismailov negira sve optužbe.

Tagovi