Crna hronika

VDT: DIREKTOR HE PIVA PROCESUIRAN ZBOG SPORNIH OBJAVA I VRIJEĐANJA NA FEJSBUKU

Autor Jovana Raičević Izvor Radio slobodna Evropa

Više državno tužilaštvo (VDT) u Podgorici izdalo je nalog policiji da prikupi obavještenja o spornim Fejsbuk objavama direktora Hidroelektrane Piva Radomira Radonjića, potvrđeno je Radiju Slobodna Evropa (RSE).

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Radonjić je na svom Fejsbuk profilu u više objava, pogrdnim imenima naziva pripadnike albanskog naroda, Cetinje "ustaškom opštinom", Crnu Goru "ustaškom državom" , za reisa Islamske zajednice Rifata Fejzića kaže da je "Alahov Crnogorac”", dok opozicionu poslanicu Draginju Vuksanović Stanković naziva "dukljanskom rospijom" i "ženetinom", prenosi RSE.

Veličao je osuđenog Ratka Mladića i četnički pokret.

 Na pitanje RSE da li će VDT istražiti objave Radonjića i utvrditi ima li u njima elementa govora mržnje, rukovoditeljka tužilaštva Lepa Medenica navodi da je "Više državno tužilaštvo dalo nalog policiji da prikupi obavještenja i druge potrebne podatke i dostavi predmet radi ocjene da li u predmetnim radnjama ima elemenata bića krivičnog djela".

Radonjić je za portal Vijesti rekao da smatra da su sporne objave "izvučene iz konteksta" i po njemu se ne radi o govoru mržnje već o "posljednoj odbrani Crne Gore".

On je Vijestima kazao da je intelektualni, moralni i ljudski integritet spreman da brani "po cijenu golog života", a koji mu je, kako je rekao, od juče "ozbiljno i egzistencijalno ugrožen".