Crna hronika

SEDAM OSOBA POD ISTRAGOM ZA ORUŽANU PLJAČKU I UBISTVO U NIKŠIĆU: ČETIRI LICA U PRITVORU, ZA TROJICOM SE TRAGA!

Autor Kristina Stevović

Sedam osoba obuhvaćena su naredbom o sprovođenju istrage zbog razbojništva u kom je stradao radnik obezbjeđenja Pošte Ljubiša Mrdak.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

To je kazala viša tužiteljka Maja Jovanović na pres konferenciji Uprave policije, dodajući da se svima na teret stavlja ubistvo u saizvršilaštvu.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Objasnila je da se radi o sedam lica za koje se osnovano sumnja da su kriminalna grupa koja je organizovala pljačku, od kojih je 4 privedeno, a za ostalima se traga.

 Dvojica su privedena u Crnoj Gori, a dvojica u BiH, a da će za ostalim osumnjičenima biti izdata potjernica.

Predstavnik CB Nikšić Radovan Radulović kazao je da je jedan projektil pogodio Mrdaka.

"Pretresano i provjereno je na desetine stanova u Crnoj Gori, kao i destine u BiH, ali i da je u cilju identifikacije izuzet video nadzor sa 250 kamera, kao i da su preduzete druge brojne mjere i radnje", dodao je Radulović.

 Istražitelji su utvrdili da je ta grupa od jula pripremala razbojništvo M. K. i R. S. iz Budve, porijeklom iz Banja Luke i A. S. kazao je Lazar Šćepanović iz kriminalističke policije.

Dodao je da policija traga za M. N, S. S. i B. D.

Posdjećamo, pljačka u centru Nikšića odigrala se 20. oktobra, kada su naoružani i maskirani napadači presreli vozilo koje prevozi novac.

Napadači su čekali u terencu bosanskih registarskih oznaka, a očito su imali informaciju o vremenu i tačnom mjestu dopreme novca. Kada se kombi s novcem približio zgradi Pošte, vratima sa zadnje strane, naoružani napadači iskočili su iz džipa i pojurili ka vozilu.

Tagovi