Crna hronika

ITALIJANSKI MEDIJI: UBISTVO SALVAĐA U MILANU POVEZANO SA KLANOM DARKA ŠARIĆA?!

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Italijanski mediji objavili su da je nedavno ubijeni Paolo Salvađo, zvani „Dum Dum“, 60-godišnji trgovac drogom, bio direktno povezan sa klanom Darka Šarića, kome se u Beogradu sudi zbog međunarodnog šverca kokaina, prenosi RTCG.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Salvađo je ubijen 11.oktobra u Milanu, a pod lupom su njegovi raniji kontakti, uključujući i one u Južnoj Americi i Crnoj Gori, navodi RTCG.

Kako je objavio portal "it.blastingnews.com", istražitelji smatraju da će, obzirom na veliki broj kontakata koje je imao ubijeni Salvađo, najveći izazov biti identifikovanje pravog puta koji treba slijediti za rešavanje ovog ubistva.

Opisujući Salvađa, italijasnki portal tvrdi da je ovaj trgovac drogom uspio da izgradi jaku mrežu zahvaljujući kontaktima sa dobavljačima u Južnoj Americi i Crnoj Gori naslijeđenim od Roka Moluza, rođenog 1970. godine, istaknutog člana Ndranghete, moćne kalabrijske mafije.

Ukazuje se da u Milanu, međutim, slučaj Paola Salvađa nije usamljen. U ovom gradu, kako se ističe, nema pravog gazde, niti organizacije koja je u stanju da sama upravlja i kontroliše sve vodeće kriminalne radnje, naglašava RTCG.

"Mnogo prinčeva, ali nema kralja", naglašava italijanski portal.

Kao jedan od motiva za ubistvo Salvađa, kako se navodi, mogla bi biti prevlast na tržištu droge u Milanu.

"Na tom tržištu ima mjesta i za strane klanove. Pogotovo srpske grupe, na koje se svi pozivaju kada treba kupiti mnogo „bijelog” po niskoj cijeni. Glavna imena su Jakov Kontić, član klana Darka Šarića, koji je na čelu jednog od najmoćnijih kartela na Balkanu i u cijeloj Evropi",, ističe italijanski portal.

Navodi se da je Kontić imao veze (takođe rodbinske) sa uticajnim članom milanskog podzemlja Vitom Magrinijem, dok su Šarićevi „vojnici“ snabdijevali mešetare aktivne na milanskom trgu, uključujući i samog Paola Salvađa.

"U međuvremenu, Kontić je uhvaćen, Šarićevo carstvo je propalo, dok je „Dum Dum“ strijeljan na oči prolaznika u Buskinasku. Tako se krug zatvorio. Možda se čeka smjena generacija i u svijetu trgovine drogom u Milanu. Gdje su mladi, opasni narko-brokeri spremni da napišu nova poglavlja ove duge istorije, sastavljene od kriminalnih dinastija koje jure jedna drugu među zgradama Milana. Grad biznisa, grad koji trči i nikoga ne čeka", zaključeno je u članku portal "it.blastingnews.com".

Tagovi