Crna hronika

U ITALIJI UHAPŠEN CRNOGORSKI DRŽAVLJANIN

Autor Kristina Stevović Izvor Dnevne novine

U italijanskom gradu Falkonarau Ankoni uhapšen je crnogorski državljanin L.S. (58) zbog sumnje da je koristio tuđa dokumenta na koja je stavio svoju sliku, pišu Dnevne novine.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Naime, kako prenose italijanski portali, sve je počelo u utorak veče u okrugu Viljanova kada je osumnjičeni koji ima prebivalište u tom gradu zaustavljen tokom rutinske saobraćajne kontrole. Na zahtjev policije, on je odmah dao na uvid vozačku dozvolu koja je izdata u Hrvatskoj.

Na prvi pogled, dokument je djelovao autentično, jer su se slika i lični podaci poklapali sa osobom koja je dala na uvid vozačku. Međutim, na njegovu nesreču, policajac koji je provjeravao vozačku bio je isti onaj koji ga je nekoliko godina ranije uhapsio i sproveo u zatvor na izvršenje kazne zbog počinjenih više krivičnih djela. Što je još zanimljivije, vozačka je izdata u feburaru 2019. godine, kada je I.S. još služio kaznu u zatvoru.

Detaljnim istragama, zahvaljujući podršci Centra za policijsku saradnju Sektora javne bezbjednosti, došlo se do podatka da je vozačka izdata hrvatskom državljaninu kojem je najvjerovatnije ukradena.

Osumnjičenom I. S. se na teret stavlja faslifikovanje isprava, vožnja bez dozvole, primanje ukradene robe za šta mu prijeti kazna do šest godina zatvora jer je višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela.