Crna hronika

SDT: Britanija razmatra izručenje Kneževića, bez osnova za razmatranje zahtjeva za reviziju

Autor Kristina Stevović

Specijalno državno tužilaštvo saopštilo je danas da je Komisija Interpola u slučaju biznismena Duška Kneževića donijela odluku da nema osnova da razmatra zahtjev NBC Crne Gore za reviziju u ovoj fazi, jer kako kažu, vlasti UK-a razmatraju negovo izručenje.

Izvor: Interpol

Kneževićev branilac, advokat Zdravko Đukanović saopštio je danas da je Interpol odbio reviziju glavnog specijalnog tužioca (GST) Milivoja Katnića i dodao da nema potjernica u odnosu na Kneževića.

 "Povodom različitih tumačenja u medijima odluke Komisije za kontrolu INtERPOL-ovih spisa u slučaju protiv D. K. obavještavamo javnost da je Komisija nakon analize svih činjenica i podataka donijela odluku da nema osnova/svrhe da Komisija razmatra zahtjev NBC Crne Gore za reviziju, u ovoj fazi, jer vlasti Ujedinjenog Kraljevstva razmatraju izručenje D.K. koji je istovremeno pod zabranom napuštanja te zemlje", ističe se u saopštenju SDT.

Iz SDT dodaju da "Komisija smatra da je u ovoj fazi postupka prerano provjeravati jesu li ispunjeni uslovi za reviziju shodno zahtjevu koji je podnijet od strane NBC Crne Gore zbog činjenice da je Komisija utvrdila da su sudovi u Ujedinjenom Kraljevstvu donijeli odluku o odbijanju zahtjeva D.K. za promjenu kaucije za odlazak na Kipar, te mu nije dozvoljeno da napusti teritoriju Ujedinjenog Kraljevstva, što su razlozi za neodlučivanje po zahtjevu".