Crna hronika

SDT PODIGAO OPTUŽNICU PROTIV ZVICERA, KAŠĆELANA I JOŠ 12 OSOBA

Autor Jovana Raičević Izvor CdM

"Specijalno tužilastvo podiglo je optužnicu protiv Slobodana Kašćelana (58) i njegove trinaestočlane kriminalne organizacije odgovorne za teško ubistvo Nikole Stanišića, potvrđeno je iz Višeg suda u Podgorici" , saopštava CdM.

Izvor: Printscreen/Антон Геращенко/privatna arhiva

“Specijalno tužilaštvo dostavilo je Višem sudu optužnicu protiv S.K., M.R., V.V., D.P., K.M., Z.K., R.Z., R.Ž., M.V., D.K., S.J., Z.P, M.K., i A.D. zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo, teško ubistvo putem pomaganja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Kontrola optužnice biće zakazana u zakonskom roku”, kazala je savjetnik za odnose sa javnošću Višeg suda Aida Muzurović.

SDT je ranije na pres konferenciji za medije saopštilo da sumnjaju da je Podgoričanin Nikola Stanišić ubijen početkom avgusta 2020, a da je njegovo tijelo uništeno na za sada nepoznatoj lokaciji.

Kako je tada rečeno, policija i tužilaštvo preduzimaju opsežne radnje kako bi pronašli tijelo, za koje se sumnja da je hemijski uništeno.

"Stanišić je bio blizak škaljarskom klanu i da je, kako se sumnja, likvidiran jer je učestvovao u ubistvu člana suprotstavljenog kriminalnog klana" , navodi CdM.