Crna hronika

NASTAVAK SUĐENJA: VUJAČIĆ NAKON UBISTVA ILIĆA TVRDIO DA GA NE POZNAJE!

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Todor I. Vukčević iz Golubovaca kazao je juče u Višem sudu da je dan ili dva nakon ubistva Mila Ilića sjedio sa optuženim Marjanom Vujačićem i da mu je ovaj optuženi tada saopštio da ne poznaje stradalog, pišu Vijesti.

Izvor: Kurir/Privatna arhiva

To je rekao svjedočeći u postupku protiv Vujačića i Rada Popovića, okrivljenih za ubistva Ilića, odnosno Veselina Kalezića, navode Vijesti.

Prvi je optužen za dva krivična djela - teško ubistvo, a drugi za pomaganje u tim zločinima.

Kako Vijesti pišu, svjedok je izjavio da je više puta davao izjave u vezi poznanstva sa Vujačičem i objasnio da je bio i privođen...

”Ja sam kum sa Marjanom. Kod tužioca sam objašnjavao svoje poznanstvo sa njim”, izjavio je svjedok.

Odgovarajući na pitanja specijalne tužiteljke Nataše Bošković - kada je uočio znake nestabilnosti kod Vujačića, svjedok je naveo:

“Družili smo se često. Nakon što je otišao u Italiju, vratio se i od tada smo se udaljili I distancirali. Nismo se družili često kao ranije. I nakon što se vratio, družili smo se, ali ne kao ranije. Ja sam formirao porodicu, a on je bio momak. Posredno sam saznao, mjesec dana nakon što je pošao u Italiju, da je uhapšen i da je osuđen na godinu zatvora zbog pokušaja krađe satova. Nisam o tome govorio njegovoj porodici. Nakon dan-dva od ubistva Mila Ilića, sjedjeli smo u kafiću i komentarisali. Rekao je da ga ne poznaje, a meni je Ilić bio poznat sa društvene mreže Instagram. Sredinom maja 2019. godine, Vujačić me pozvao sa broja 063 i pitao da mu dam broj mog kuma u Beogradu. Imam više od 20 kumstava, tako da ne znam o kome se radi. Moguće je da je tražio broj mog kuma S. T. iz Beograda. Vujačić je radio za platu i uvijek je nešto dugovao. Podigao je kredit i zbog toga sam rekao da je slabo stajao finansijski”, saopštio je juče Vukčević.

Tužiteljka je podsjetila je da je svjedok u istrazi naveo da je pozjamio 2.000 eura Vujačiću, “koje mu ni do danas nije vratio”, ističu Vijesti.

”Nije mi poznato koliku je platu imao Marjan Vujačić, Ja ni suprugu ne pitam kolika joj je plata”, kazao je on.

Dušan V. Raičević, vlasnik renta kar agencije, ostao je kod izjave koju je dao tokom istrage u Specijalnom državnom tužilaštvu - potvrdio je da da ga je Vujačić pozvao na piće u Siti kvartu, da mu platio iznajmljeno vozilo i da je tada bio prisutan i Popović.

Dodao je da mu ništa nije bilo sumnjivo u Vujačićevom ponašanju.

”Ranije kod mene nije iznajmljivao vozilo, ovo mu je bilo prvi put”, kazao je svjedok.

Prema navodima optužnice, Vujačić je na podmukao način i iz niskih pobuda ubio Kalezića, dok je Popović optužen za teško ubistvo putem pomaganja, a bio je zadužen za nabavku vozila, kao i kasnijeg odvoženja automboila koji je korišćen prilikom ubistva i njegovo paljenje, zaključuju Vijesti.