Crna hronika

PROTEST U TUZIMA: GRAĐANI TRAŽE PRAVDU ZA ŠEJLU! (FOTO/VIDEO)

Autor Jovana Raičević

Nekoliko stotina građana okupilo se u Tuzima gdje je organizovan mirni protest povodom ubistva 19-ogodišnje Šejle Bakije.

Izvor: MONDO

Protest su organizovali NVO Pokret za razvoj Tuzi i Centar za ženska prava.

Pogledajte fotografije:

 Na protestu je i predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj.

Izvor: MONDO

 Evo kako je trenutno u Tuzima:

Ovim protestom, kako su saopštili, žele da podrže porodicu ubijene 19-ogodišnjakinje u potrazi za pravdom i da, kako su kazali, spriječe da još života bude izgubljeno usljed porodičnog nasilja i nasilja nad ženama. 

"Tražimo od Uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i potpredsjednika Vlade za bezbjednost, Dritana Abazovića, pokretanje hitne istrage o ovom slučaju nasilja nad ženama, koje je završilo tragičnim gubitkom mladog života, uprkos činjenici da je nasilje prijavljivano policiji i pravosuđu", navodi se u saopštenju.

Direktorica Sigurne ženske kuce Ljiljana Raičević je rekla da se kroz rad, već 20 godina suočavaju sa ovakvim dešavanjima makar jednom godišnje.

To će se dešavati, kako je poručila, dok politika Tužilaštva ne bude drugačija.

Podsjećamo, tragedija se dogodila u Tuzima gdje je Ilir Đokaj. iz pištolja ubio svoju suprugu Šejlu Bakiju a zatim ranio i svoga tasta.

Policija i dalje traga za Ilirom Đokajem koji je osumnjičen za ubistvo. Sumnjaju da je ubica imao logistiku i da je ilegalno pobjegao u Albaniju.

UP se juče zvanično oglasila povodom ovog zločina, gdje su ponovili su da je Đokaj od ranije poznat policiji i da su prema njemu „preduzimali službene mjere i radnje.“

Kako je saopšteno, protiv njega je 26. avgusta podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz čl. 36 stav 2 shodno Zakonu o zaštiti nasilja u porodici.

Navode da je „prijavu podnijela njegova bivša nevjenčana supruga Š. B. u kojoj je navela da joj je ovo lice upućivalo prijetnje napadom.“

Ubistvo djevojke osudio je na Tviteru i potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

"Tragedija u Tuzima posljednji je alarm nadležnim institucijama sistema koje moraju pronaći mehanizme zaštite žrtava nasilja u porodici", istakao je Abazović.

 Reagovao je i poslanik DPS-a Duško Marković, koji kaže da podržava opravdanu reakciju građana.

Tagovi