Crna hronika

MILIJARDER TELMAN ISMAILOV JE VLASNIK NAJSKUPLJEG HOTELA U EVROPI! OD 2018. DRŽAVLJANIN CRNE GORE!? (FOTO)

Autor Gordana Bojanić

Azerbejdžanski milijarder Telman Ismailov uhapšen je u Podgorici po Interpolovoj potjernici koju je za njim 2017. godine raspisala Rusija.

Izvor: Telman Ismailov/Tviter

Telman je javnosti poznat kao biznismen koji je optužen da je učestvovao u dva ubistva u Rusiji. On je 2018. godine dobio državljanstvo Crne Gore.

Na taj način, kako je prenosio „crimerussia.com“, gotovo je onemogućeno njegovo izručenje kako bi odgovarao po optužbama za teška krivična djela.

Pomenuti portal objavio je da je Ismail, bivši vlasnik tržnice Čerkizovski, postao državljanin Crne Gore iako je istraga protiv njega i njegovog brata Rafika okončana. Rafik Ismailov se tereti da je u maju 2016. organizovao dvostruko ubistvo u Moskvi, za šta je dobio dva miliona dolara, a sumnja se da je Telman Ismailov platio taj „posao”.


Nakon objavljivanja tada ove informacije, oglasio se advokat Telmana Ismailova. On je kazao tada da nema informaciju da je njegov klijent dobio crnogorsko državljanstvo. On je tvrdio da se njegov klijent ni u kom slučaju nije odrekao državljanstva Rusije i da po zakonu ima pravo da bude državljanin još neke zemlje.

Ismailov je vlasnik luksuznog kompleksa u turskoj Antaliji – „Mardan palas”, najskupljeg hotela u Evropi, čija je gradnja koštala preko 1,5 milijardi dolara. Hotel je nazvan po Telmanovom ocu Mardanu, a na njegove plaže prebačeno je 9.000 tona finog pijeska iz Egipta. Najskuplja soba koštala je tada 19.000 dolara po danu.

Pisalo se da je bio u vezi sa Monikom Beluči i da je on krivac za njen razvod

Svjetski mediji pisali su o Ismailovu i tokom 2013. godine, nakon što je objavljena vijest da su glumica Monika Beluči i Vensan Kasel odlučili da se razvedu nakon 14 godina braka.

Prema izvoru portala „crimerussia.com”, Ismailov se teretio za organizaciju ubistva dvojice preduzetnika. Optužen je 11. novembra 2017. godine i tražio ga je Interpol.

Možda ce vas zanimati