Crna hronika

BJELOPOLJAC UHAPŠEN ZBOG OTMICE I PRODAJE MALOLJETNICE

Autor Jovana Raičević

Službenici Uprave policije u Pljevljima su rasvijetlili nestanak maloljetne ženske osobe i utvrdili da je ona bila oteta i prodata za određenu sumu novca radi sklapanja nedozvoljenog braka.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Osumnjičeni je pronađen i uhapšen zbog krivičnih djela otmica i trgovina ljudima, saopšteno je iz Uprave policije.

Pljevaljskoj policiji je 20. septembra prijavljeno od strane Centra za socijalni rad da su dva lica prijavila nestanak maloljetne ženske osobe iz naselja Trlica u Pljevljima.

Pripadnici policije su odmah preduzeli niz aktivnosti na lociranju nestale maloljetne ženske osobe i kriminalističkim radnjama došli do sumnje da je M.V. (26) iz Bijelog Polja nanio oštećenoj više udaraca u predjelu glave i nasilno je uvukao u svoje vozilo, nakon čega je, kako se sumnja, prevezao u Podgoricu gdje je prodao muškoj osobi za iznos od 500 eura radu sklapanja nedozvoljenog braka.

To lice je maloljetnicu držalo zatvorenu u jednoj kući u naselju Konik. Nakon što je saznao da za njom traga policija on je 29. septembra dozvolio joj je da napusti tu kuću, navode iz Uprave policije.

M.V. je pronađen i uhapšen u Bijelom Polju zbog sumnje da je izvršio navedena krivična djela a po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, ističu iz Uprave policije.

Pripadnici Uprave policije preduzimaju aktivnosti na utvrđivanju svih činjenica u vezi navedenog događaja i eventualne umješanosti drugih osoba iz Pljevalja, Bijelog Polja ili Podgorice.