Crna hronika

SDT ISPITUJE POSLOVANJE NACIONALNIH PARKOVA?

Autor Jovana Raičević Izvor Dnevne novine

Inspektori za borbu protiv privrednog kriminala su, po nalogu SDT-a, prošle sedmice provjeravali poslovanje Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore, odakle su izuzeli određenu dokumentaciju radi provjere, saznaju Dnevne novine.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Prema saznanjima Dnevnih novina provjerava se ovogodišnja dokumentacija zbog sumnji da su doskorašnja predsjednica upravnog odbora Marina Jočić, direktorica Jelena Kljajević i šef službe za finansije Dragan Đukić, nezakonito dodjeljivali veće koeficijente za obračun zarada privilegovanim zaposlenima, kao i isplaćivali odštetu zaposlenima koji su ranije otpušteni zbog povreda radnih obaveza.

Kako je potvrđeno iz SDT-a, otvoren je izviđaj u vezi sa sumnjivim radnjama u tom preduzeću.

“Povodom vaših pitanja obavještavam vas da je u navedenom predmetu izviđaj u toku, a više informacija i podataka nije moguće saopštiti radi zaštite interesa postupka”, saopštili su Dnevnim novinama iz SDT-a.

Ranije ove godine je već otvoren izviđaj zbog sumnji o partijskom zapošljavanju, nakon što je Jočić to javno saopštila.

Jočić je odlukom Vlade krajem jula ove godine smijenjena sa funkcije koju je pokrivala skoro osam mjeseci.

Takođe, prije mjesec i po, preduzeće ImperiaTroy Hotel Group podnijelo je krivičnu prijavu SDT-u protiv Kljajević i više drugih osoba, jer je uprava Javnog preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore Plantažama povjerila da vode restoran na Skadarskom jezeru. iako je njihova ponuda bila neispravna i odbijena, zaključuju Dnevne novine.