Crna hronika

SPRIJEČENO KRIJUMČARENJE NARKOTIKA NA SUKOBINU

Autor Gordana Bojanić

Službenici carinske ispostave Sukobin u koordinaciji sa Upravom policije spriječili su krijumčarenje narkotika, saopštila je Uprava prihoda i carina Crne Gore.

Izvor: Uprava carina Crne Gore

"Službenici carinske ispostave Sukobin u koordinaciji sa Upravom policije prilikom kontrole putničkog motornog vozila pronašli su veću količinu biljne supstance za koju postoji osnovana sumnja da se radi o narkoticima. Vozilo registarskih tablica Republike Sjeverne Makedonije kretalo se iz pravca Albanije prema Crnoj Gori, a supstanca, upakovana u više pojedinačnih pakovanja, je pronađena u skrivenom bunkeru na vozilu namijenjenom krijumčarenju", navodi se u saoptenju.

U skladu sa protokolom o bilateralnoj saradnji, kako su kazali, dalji postupak na utvrđivanju sastava predmetne materije i porijekla iste, kao i procesuiranju predmeta sprovešće nadležni organi Republike Albanije.

"Uprava prihoda i carina u saradnji sa ostalim nadležnim službama svakodnevno kontroliše promet na svim graničnim prelazima kako bi se stalo na put prekograničnom krijumčarenju, sa posebnim fokusom na otkrivanju nelegalnog prometa akciznih proizvoda i prometa narkotika", istakli su u saopštenju.