Crna hronika

UHAPŠEN SLUŽBENIK VOJSKE CRNE GORE: Sumnja se da je bio član grupe koja je planirala ubistvo Milivoja Katnića

Autor Kristina Stevović

Pripadnik Vojske Crne Gore A.S. uhapšen je zbog sumnje da je bio član kriminalne grupe koja je planirala likvidaciju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Izvor: MONDO/Miljana Dašić

Specijalni tužilac Miroslav Turković kazao je da SDT sprovodi istragu protiv više lica zbog stvaranja kriminalne organizacije, a protiv dva organizatora i za teška ubistva, davanje mita… On je na zajedničkoj konferenciji za novinare SDT-a i Uprave policije kazao da su tokom istrage pokrenute protiv grupe Stefana Đukića i Emila Tuzovića došli do dokaza da su članovi te kriminalne grupe postali i vojnik Vojske Crne Gore A.S. i još jedna osoba B.P.

“A.S. je opservirao kretanje glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i o tome obavještavao članove kriminalne organizacije, a sve sa ciljem da liši života Katnića”, rekao je Turković.

SDT sumnja i da je taj član kriminalne grupe odavao informacije o borbenom stanju Vojske Crne Gore, ali i objašnjavao kako se prilikom povrataka iz misija može prenijeti oružje jakog ubojnog sredstva. On se sumnjiči i da je ostalim članovima krimi grupe davao oružje, da je nabavljao drogu za kriminalne grupe…