Crna hronika

Suđenje grupi Slobodana Kašćelana 24. septembra

Autor Kristina Stevović Izvor Pobjeda

Nastavak suđenja petnaestočlanoj grupi "kavčana", koju je predvodio Kotoranin Slobodan Kašćelan, juče je u podgoričkom Višem sudu odgođeno za 24. septembar, jer nijesu bili ispunjeni procesni uslovi da se Milošu Radonjiću sudi u odsustvu.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Radonjić se u ovom procesu branio sa slobode sve do početka maja, kada je u drugom predmetu uhapšen sa Kašćelanom i još tri osobe, zbog sumnje da su pripadali kriminalnoj organizaciji odgovornoj za likvidaciju Nikole Stanišića.

Po odluci sudije za istrage Višeg suda u Podgorici, uhapšeni su pušteni da se brane sa slobode, što su Radonjić, Krsto Maroš, Zoran Kažić, kao i Podgoričanin Darko Prelević (31), nastanjen u Pljevljima, iskoristili za bjekstvo.

Nakon što je vanraspravno vijeće Višeg suda preinačilo odluku, lisice na ruke su stavljene Kašćelanu, koji slovi za organizatora ove grupe, i njegovom tjelohranitelju Vladimiru Vučkoviću.

Pred Višim sudom u Podgorici trenutno se vodi proces protiv Kašćelana, koji se tereti da je u maju 2010. zajedno sa Igorom Božovićem koji je u bjekstvu, organizovao kriminalnu organizaciju preko koje su se bavili zelenašenjem, podmetanjem bombi, davanjem mita, iznudama…

Osim Kašćelana, na optužnici su i Zlatko Samardžić, Ilija Dedović, Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović, Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević, Stefan Brnović, Igor Božović, Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević i Miloš Radonjić.