Crna hronika

ZBOG NEREDA NA CETINJU PODNIJETE PRIJAVE PROTIV JOŠ 10 OSOBA

Autor Gordana Bojanić

Cetinjska policija je nakon nedavnih nereda u Prijestonici podnijela prekršajne prijave protiv još 10 osoba.

Izvor: MONDO

“Službenici Uprave policije su identifikovali još sedam osoba koje su 4. i 5. septembra na Cetinju na neprijavljenom javnom okupljanju narušavale javni red i mir, kao i tri osobe koje su 12. septembra na neprijavljenom javnom okupljanju uklonile zaštitnu ogradu”, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su naveli, pripadnici policije su identifikovali sedam osoba koje su narušavale javni red mir na Cetinju 4. i 5. septembra tako što su uklonile zaštitnu ogradu te nakon toga kamenicama i raznim drugim predmetima gađali policijske službenike.

“Ova lica zanemarila su upozorenja i naređenja policije i nastavila sa izazivanjem nereda”, poručuje se u saopštenju.

Napominju, o događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Cetinju koji se izjasnio da se u radnjama ovih osoba ne stiču elementi krivičnih djela.

Cetinjska policija je protiv P.M. (34), J.D. (48), R.Č. (47), I.Đ. (58), B.G. (39), J.V. (64) i D.V. (34) iz Prijestonice, podnijela prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Osim toga, dodaju, identifkovane su i osobe koje su na okupljanju 12. septembra na Cetinju uklonilezaštitnu ogradu.

“O svemu je obaviješten državni tužilac na Cetinju koji se izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata krivičnih djela. Protiv M.G. (38), R.V. (30) i B.Đ. (31) iz Cetinja, policija je podnijela prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru”, navodi se u saopštenju.

Pored navedenog broja, kako su kazali iz Uprave, policija je identifikovala još 57 osoba koje su učestvovale u neredima na Cetinju i u toku su policijsko – tužilačke mjere i radnje u odnosu na ova lica o čemu će javnost biti obavještena.

Iz Uprave policije podsjećaju da su protiv četiri osobe već podnijete krivične prijave, protiv tri prekršajne prijave a za 12 osoba su izdati prekršajni nalozi.

“Službenici Uprave policije u sradnji sa nadležnim tužilaštvom nastavljaju aktivnosti na identifikaciji počinilaca prekršaja i krivičnih djela izvršenih na neprijavljenim javnim okupljanima na Cetinju”, poručuju.

Tagovi