Crna hronika

SDT PODIGLO OPTUŽNICU PROTIV GRUPE KOJA JE PLANIRALA LIKVIDACIJU MINJE ŠAKOVIĆA

Autor Aleksandra Milić Izvor Pobjeda

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv sedmočlane grupe pripadnika kavačkog klana koji je planirao likvidaciju Podgoričanina Milić Minje Šakovića.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

- Specijalno tužilaštvo dostavilo je Višem sudu na kontrolu optužnicu protiv T.J., M.N., M.J., V.A., S.S., L.Z. i M.B.zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo u pokušaju, ubistvo u pokušaju putem pomaganja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija - kazala je savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović.

Zbog pripreme likvidacije tog, prema policijskoj evidenciji visokopozicioniranog člana škaljarskog kriminalnog klana, policija je početkom marta uhapsila Podgoričane Aleksandra Veljovića (30) i Jovana Miranovića (41), Beograđanina Nikolu Mirića (35), Jovana Trkulju (35) iz Obrenovca i Podgoričanin Saša Stanišić. Hapšenje je izbjegao Beograđanin Zoran Lekić.

Osim za njim, policija traga za još najmanje tri osobe, među kojima su navodno i organizatori te kriminalne grupe, za koje se vjeruje da su visokopozicionirani članovi kavačkog kriminalnog klana.

Oni su planirali su da iz obližnjeg stana iz snajpera ubiju Šakovića kad izađe u dvorište svoje kuće u Zagoriču, a nakon toga pobjegnu manjim automobilom i zapale ga na periferiji grada.

Na periferiji je trebao da ih čeka motor kojim su trebali da pobjegnu do kombija. U kombi su planirali da ubace motor i tako prikriju tragove.

Inspektori su imali saznanja da je nekoliko bezbjednosno interesantnih osoba iz Srbije ušlo u našu.

Već u prvim danima operativnih radnji došli su do saznanja da su ova lica povezana sa kavačkim klanom i da spremaju likvidaciju Šakovića.

Inspektori su otkrili štek stanove koje su koristili osumnjičeni, zaplijenili automobile koje su koristili u pripremanju zločina, motor kojim su ubice trebale da pobjegnu, oružje, municiju, kriptovane telefone, falsifikovana dokumenta, novac i benzin kojim su planirali da unište dokaze.

Istražitelji su pronašli i snajpersku vojnu pušku, optički nišan visoke rezolucije i municiju u specijalno napravljenom bunker ispod patosnica kombi vozila koje je imalo ključnu ulogu u izvršenju ovog zločina.

Specijalni tužioci tvrde i da je ta kriminalna grupa formirana krajem 2020. godine na teritoriji Crne Gore i Srbije, sa ciljem da izvrše neodređeni broj ubistava.

Možda ce vas zanimati