Crna hronika

VELJOVIĆ SASLUŠAN PA PUŠTEN DA SE BRANI SA SLOBODE! "ZA MENE JE CRNA GORA IDEAL, SVETE MI SE KRIVOKAPIĆ I ABAZOVIĆ"

Autor Gordana Bojanić Izvor MINA Izvor Vijesti

Savjetnik za bezbjednost predsjednika Crne Gore Veselin Veljović pušten je da se brani sa slobode, nakon što sudija za istragu cetinjskog Osnovnog suda nije prihvatio predlog Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) na Cetinju da mu se odredi pritvor do 30 dana.

Izvor: Uprava policije Crne Gore

Tužilaštvo Veljovića sumnjiči da je tokom protesta povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Veljovićev branilac Vladimir Volkov kazao je agenciji MINA da nikakvog napada nije bilo i da će to tokom postupka i dokazati.

“Gospodin Veljović je prethodnih godina kao i juče bio na pravoj strani. Nije bilo nikakvog napada, odbrana će to u narednom dijelu postupka i dokazati”, rekao je Volkov.

Veljović je kazao da je odluka sudije za istragu cetinjskog Osnovnog suda da mu se ukine pritvor potvrda "da Crna Gora ima kapacitete i institucije" i da je potpusno siguran "časne i odgovorne pojedince i nezavisno saudstvo".

"Za mene je Crna Gora vjerum kao i za sve Crnogorke i Crnogorce ideal i zbog toga mi jer drago što sam danas na Cetinju i što sam prethodna 24 sata proveo u pritvorskim prostorijama na Cetinju, zbog ideje slobodne demokratske evropske Crne Gore", kazao je Veljović po izlasku sa saslušanja, prenose Vijesti.

Kazao je i da je vjeruje da je ovdje riječ ne o činjenicama i ne o istini "nego o političkom progonu i osveti premijera Krivokapića i potpredsjednika Vlade Abazovića".