Crna hronika

PROVJERAVA SE DA LI JE CRNOGORSKI ESKOBAR RADIO ZA BELIVUKA

Autor Aleksandra Milić Izvor CdM

Vozilo Nikšićanina Ranka Radoševića, poznatog pod nadimkom Eskobar, pronađeno je u voznom parku srpskog državljanina Marka Miljkovića, prvog saradnika Veljka Belivuka, koji je organizovao kriminalnu grupu koja je počinila više ubistava na teritoriji Srbije i Crne Gore.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Kako navode, Miljković je u svom voznom parku imao automobil koji se vodi na Radoševića, koji, kako je Pobjedi saopšteno iz crnogorskih bezbjednosnih službi, duže boravi u Beogradu.

Srpski Kurir objavio je da je tokom pretresa kuća i prostorija koje je koristio Miljković, među zaplijenjenim automobilima i Radoševićev BMW I3.

“Osim BMW-a, Miljković je u svojoj kući imao i saobraćajnu na ime Radoševića, kao i polisu osiguranja za taj automobil”, otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim riječima, još uvijek se provjerava otkud automobil na ime čovjeka koji važi za jednog od vođa nikšićkog klana, u posjedu vođe kriminalne grupe koja je po svojoj surovosti prevazišla zloglasni zemunski klan.

“Policija je tokom pretresa kod Miljkovića pronašla još dva automobila koja se vode na druge osobe, svi su zaplijenjeni i detaljno pretreseni. Još uvijek se provjerava kako bi se sa sigurnošću utvrdilo da li su oni bili kupljeni od osoba na koje se vode, da li su dati ,,na pozajmicu“ ili su eventualno oteti”, objašnjava sagovornik Kurira.

Kako je Pobjedi nezvanično saopšteno iz crnogorske policije, Radošević je u policijskim službama označen kao bezbjednosno interesantna osoba, dok ga, kako piše Kurir srpski istražitelji, operativno znaju kao švercera kokaina i skanka.

“Navodno, bio je član bežanijskog klana Gorana Mijatovića, koji je ubijen u Beogradu, ali je inače, prema operativnim informacijama, pripadnik i grupe Radomira Bobana Baćovića, kao i Goran Radoman, koji je prva žrtva rata klanova”, otkriva izvor Kurira iz istrage.

Radošević je, kako je Pobjedi saopšteno iz više izvora, ujak predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića i blizak prijatelj Bobana Baćovića, bezbjednosno interesantne osobe koja duže boravi u Beogradu. Baćovićeva braća iz Nikšića su kontrolisana tokom lokalnih izbora u Nikšiću zbog sumnje da novcem iz Srbije kupuju lične karte za Demokratski front.

Kuća u Ritopeku

Goran Radoman, koji je važio za pripadnika škaljarskog klana, bio je prva žrtva obračuna škaljaraca i kavčana. Ubijen je u februaru 2015. u garaži zgrade na Novom Beogradu, kada je, dok se parkirao i krenuo ka liftu, ubica u njega ispalio 25 hitaca. Ono što je zanimljivo je da su nadzorne kamere bile okrenute ka plafonu.

“Da li su se stvari u međuvremenu promijenile pa je nikšićka grupa počela da sarađuje s Miljkovićevim i Belivukovim klanom, koji je radio za kavčane, ili je nešto drugo u pitanju, pokazaće istraga”, objašnjava sagovornik Kurira.

Pronašli dokaze iz istrage ubistva Baltića
Tokom pretresa prostorija na stadionu FK Partizan, koje su Veljko Belivuk, Marko Miljković i članovi njihove grupe koristili, policija je pronašla cjelokupnu dokumentaciju, snimke i sve dokaze prikupljene tokom istrage ubistva pripadnika kavačkog klana Davorina Baltića u Beogradu 2018. godine.

“Inspektori su se iznenadili kad su pronađeni diskovi sa svim podacima do kojih su policija i tužilaštvo došli tokom pretkrivičnog postupka koji se vodio zbog ubistva Baltića. Praktično, svaki dokaz do kog je došla policija imali su i Belivuk i saradnici. Između ostalog, i snimke s kamera sa svih okolnih objekata koje je policija uzela poslije zločina”, otkrio je izvor Kurira.

Srpski istražitelji kriminalnu grupu Veljka Belivuka sumnjiče za više otmica i ubistava.

Srpskog državljanina i crnogorski istražitelji označavaju kao organizatora kriminalne grupe odgovorne za ubistva na teritoriji Crne Gore Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i ubistvo Mila Radulovića, zvanog Kapetan u ozloglašenoj kući u Ritopeku.