Crna hronika

AKCIJA "POJAS": SANKCIONISANA 642 VOZAČA I SAPUTNIKA ZBOG NEKORIŠĆENJA POJASA

Autor Jovana Raičević

U toku realizacije akcije “Pojas”, sankcionisana su 642 vožača i saputnika zbog nekorišćenja pojasa prilikom vožnje, saopšteno je iz Uprave policije.

Izvor: Uprava policije Crne Gore

“Shodno planskim aktivnostima saobraćajna policija je 21. i 22. avgusta realizovala operativnu akciju „Pojas“. Cilj akcije je bio pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa od strane vozača i saputnika u vozilu, u skladu sa zakonom”, navode je iz Uprave policije.

Tokom realizacije akcije, kako su istakli, zbog počinjenog prekršaja, odnosno nekorišćenja sigurnosnog pojasa tokom vožnje, sankcionisano je 642 vozača i saputnika u vozilu.

“Koristimo priliku da još jednom apelujemo na vozače i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i tako doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju”, poručuje se u saopštenju.

Napominju da će Uprava policije i u narednom periodu, kako kroz preventivne, tako i reperesivne aktivnosti i pojačane kontrole, nastojati da utiče na poštovanje zakona i ponašanje učesnika u saobraćaju, u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, zaključuju u saopštenju.