Crna hronika

OTKRIVENE PLANTAŽE MARIHUANE U NIKŠIĆU I PODGORICI (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić

Policija je danas u dvije odvojene akcije pronašla parcele sa zasadima marihuane u Nikšiću i Podgorici.

Izvor: Uprava policije

"Otkrivena parcela na području nikšićke opštine u mjestu Rašulja sa 132 stabljike marihuane i parcela u selu Popratnica nadomak Podgorice sa 85 stabljike ove opojne droge", objavila je policija na Tviteru.

Službenici Uprave policije u Podgorici su u dvije odvojene aktivnosti nadležnom tužilaštvu procesuirali tri osobe zbog krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, državljanje i stavljanje u promet opojnih droga. Kod jedne osobe pronađeno 200 grama marihuane, a zbog plantaže marihuane i oružja uhapšene dvije osobe.

Pored toga u cilju suzbijanja ulične prodaje narkotika na području Glavnog grada policija je zaustavila I.D. (25) i kontrolisala lice i vozilo. Ispod suvozačevog sjedišta pronađeno je oko 200 grama opojne droge marihuana. Protiv I.D. podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Nastavljajući sa sprovođenje policijskih mjera i radnji, a shodno planskim zadacima usmjerenim na suzbijanje i otkrivanje ilegalnih plantaža marihuane policija je, na osnovu naredbe nadležnog sudije za istragu, izvršila pretres kuće i imanja u naselju Popratnica u vlasništvu M.V. (56). Tom prilikom su u kući pronađene dvije puške u ilegalnom posjedu i 18 komada municije koje pripadaju B.V. (58), srodniku M.V."

Pregledom imanja pronađene su dvije parcele sa zasadima 85 stabljika marihuane.

"M.V. i M.B. su lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i oni su privdeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici", saopštila je policija.

Spisi predmeta formirani povodom pronalaska navedenog oružja i municije biće dostavljeni nadležnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici da dalje postupanje.

Tagovi