Crna hronika

"NIJE BIO VINOVNIK TUČE, BRANIO JE SVOJU ČAST"- OSUMNJIČEN DA JE POVRIJEDIO DJEČAKA U TUČI PA PUŠTEN IZ PRITVORA!

Autor Gordana Bojanić Izvor Antena M

Andrijevičanin Radomir Marijanović, koji je u subotu priveden zbog sumnje da je tokom fizičkog obračuna sa D.I., odgurnuo drveni sto koji je udario devetogodišnjeg dječaka koji je tom prilikom zadobio frakturu lobanje, pušten je iz pritvora

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Branilac Marijanovića Mihailo Volkov, u izjavi za Antenu M, rekao je da je donesena jedina ispravna odluka.

Kako je kazao, sudija je našao da je razlog koji je tužilac naveo za određivanje pritvora Marijanoviću – neosnovan. Tužilac je smtrao da Marijanović treba da bude u pritvoru zbog uticaja na svjedoke, a odbrana je smatrala da to nije obrazloženo.

Volkov navodi i da je sud cijenio to što Marijanović nije osuđivan dosad, što je porodičan čovjek i što se kaje što je došlo do incidenta, a naročito što je u tom incidentu povrijeđeno maloljetno dijete.

Marijanovićev advokat najavljuje i krivičnu prijavu protiv Danila Ivanovića za izazivanje nacionalne i vjerske mržnje.

“Danas smo odlučivali o pritvoru, a ne o krivici, ali planiramo da podnesmo prijavu protiv Ivanovića za izazivanje nacionalne i vjerske mržnje, zato što je na direktno umišljajan način izazvao Marijanovića, prišao stolu, vrijeđao ga i tako povrijedio njegov nacionalni osjećaj kao Crnogorca”, navodi Volkov.

Kaže i da je siguran u nevinost Radomira Marijanovića.

“Nadam se da ćemo to dokazati, pa i nakon toga da ćemo u narednom postupku dokazati da nije bio vinovnik incidenta nego da je branio svoju i čast Crne Gore”, zaključuje Volkov.

Tagovi