Crna hronika

Pronađena ručna bomba u dvorištu kuće Rada Miloševića

Autor Kristina Stevović

U dvorištu kuće državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Rada Miloševića, u nikšićkom naselju Humci, pronađena je ručna bomba, saopštila je Uprava policije.

Izvor: YouTube Print Screen

Iz policije su kazali da su o tome obaviješteni večeras oko 20 sati i 40 minuta, nakon čega su na lice mjesta izašli službenici Centra bezbjednosti Nikšić.

„Utvrđeno je da se neaktivirana ručna bomba nalazi u bašti porodične kuće Miloševića, nakon čega je obezbijeđeno lice mjesta“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je o događaju upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je ovlastio policijske službenike da izvrše uviđaj.

„Službenici Odsjeka za neeksplodirana ubojna sredstva Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-a izuzeli su pronađenu ručnu bombu sovjetske proizvodnje, i ona će biti predmet daljeg vještačenja“, kazali su iz policije.

Kako su naveli, njihovi službenici su, u skladu sa standardnim operativnim procedurama, izuzeli tragove sa lica mjesta radi daljih vještačenja u Forenzičkom centru.

„Policijski službenici su obavili razgovor sa licem koje je pronašlo ručnu bombu, gdje je ukazano da je ona pronađena prilikom obavljanja radova u bašti koja se nalazi u dvorištu porodične kuće Miloševića“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da policija, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, preduzima neophodne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica u vezi tog događaja.