Crna hronika

SAVJET ZA KONTROLU POLICIJE: NA CETINJU PREKORAČENA OVLAŠĆENJA, FORMIRAN POSEBAN PREDMET (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić

Savjet za građansku kontrolu rada policije utvrdio je da je u intervenciji policije u ugostiteljskom objektu na Cetinju došlo do očigledne prekomjerene upotrebe sile.

Izvor: Printscreen

Pozvali su direktora Uprave policije da do okončanja daljih postupaka privremeno udalji iz službe policijskog službenika.

Vlasnik lokala cetinjskog “La Martina” Ivan Roganović tvrdi da ga je tokom sinoćnje racije jedan maskirani policajac tukao, iako nije pružao otpor. On je kazao i da je podnio prijavu protiv policajca.

Roganović je Radio Cetinju dostavio snimak sa nadzorne video kamere.

On je Radio Cetinju rekao da je prilikom naredbe pripadnika Specijalne policije uradio kako mu je rečeno, spustio se na koljena, a kada mu je rečeno da legne uradio je i to. Prema iskazu datom policiji Roganoviću su upućene uvrede, nakon čega su uslijedili udarci nogom. Roganović je podnio krivičnu prijavu.

Iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije, saopšteno je da su se na osnovu obraćanja više desetina građana Cetinja, upoznali sa snimkom policijske intervencije u ugostiteljskom objektu “La Martina” na Cetinju.

Savjet je, kako su kazali, formirao poseban predmet i od Uprave policije zatražio detaljniju informaciju o jučerašnjem postupanju na Cetinju.

"Na osnovu ovlašćenja Savjeta i u ime Savjeta sa građaninom gospodinom Ivanom Roganovićem odmah je u kontakt stupila Aida Petrović, članica Savjeta koja je i zadužena ovim predmetom. Građanin gospodin Roganović je zatražio da se u postupku građanskog nadzora, i oglašavanjima tim povodom, navede njegov puni identitet. Građanin Ivan Roganović je detaljno opisao postupanje policijskih službenika i građanskoj kontroli policije istakao da su od juna mjeseca do sada u njegovom ugostiteljskom objektu tri puta sprovedene racije", navodi se u saopštenju.

Roganović, kako dodaju, tvrdi da je politička pozadina policijskih intervencija u njegovom objektu.

Tagovi