Crna hronika

MISTERIJA OKO SMRTI ELEZOVIĆA SE NASTAVLJA

Autor Kristina Stevović Izvor Dnevne novine

I nakon skoro mjesec dana od pronalaska tijela službenika ulcinjske policije Rudolfa Elezovića njegova smrt još je misterija koju ni obdukcioni nalaz nije uspio da razjasni.

Izvor: MONDO/Anto Baković

Istraga o ovom slučaju trenutno se bazira na vještačenju listinga mobilnog telefona koji je koristio inspektor, pišu Dnevne novine.

Naime, pozivi i poruke koje su prethodile nestanku Elezovića trebalo bi da otkriju sa kim je na dan nestanka sve komunicirao i da li te osobe možda znaju šta je namjeravao.

Iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Dnevnim novinama je saopšteno da se predmet još uvijek nalazi u fazi izviđaja, tokom kojeg je od strane tužilaštva donijeta naredba za obdukciju tijela, kao i naredbe za sva druga neophodna vještačenja, koja su u toku.

“Podnijeti su zahtjevi Višem sudu sudiji za istragu za izdavanje naredbi za listinge ostvarenih komunikacija i baznog saobraćaja, a u daljem toku postupka preduzeće se i druge neophodne mjere i radnje za kojima se ukaže potreba, a nakon svestrane analize svih prikupljenih dokaza i podataka biće donijeta odluka u predmetu”, saopšteno je iz tužilaštva za DN.

Podsjećamo, tijelo Elezovića pronađeno je 8. juna sa prostrijelnom ranom u glavi u mjestu Sveti Đorđe u Ulcinju, desetak dana nakon što je njegov nestanak prijavljen policiji.

Tijelo je bio u poodmakloj fazi raspadanja, a pištolj, odnosno revolver iz kojeg je ispaljen smrtonosni hitac pronađen je dva dana kasnije nedaleko od mjesta gdje je tijelo pronađeno. Pomenuti revolver navodno nije bio registrovan na Elezovića i pitanje je da li je to bio njegov pištolj, s obzirom da je službeni pištolj ostao kući.

Elezoviću se gubi svaki trag 27. maja, u noći kada je posljednji put izašao iz kuće, kada je supruzi saopštio da ide da se nađe sa nekim.