Crna hronika

UHAPŠEN PODGORIČANIN, OSUMNJIČEN ZBOG ZELENAŠTVA I NELEGALNOG PIŠTOLJA

Autor Kristina Stevović Izvor CdM

Podgorička policija uhapsila je M.M. osumnjičenog za krivično djelo zelenaštvo i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Izvor: Guliver/GettyImagesPlus/iStock/ksenija18kz

“Pretresom porodične kuće u Novom Selu opština Danilovgrad policija je pretresala stan koji koristi osumnjičeni i pronašla i oduzela pištolj marke „Crvena zastava“ kalibar 7,62mm, obrisanog serijskog broja, puščani metak, rokovnik sa evidencijama pozajmica datih na kamatu kao i u dvorištu kuće vozila marke „Dodge“ hercegnovskih registarskih oznaka i „Mercedes“ pljevaljskih registarskih oznaka. Takođe, od osumnjičenog je oduzet mobilni telefon koji je upućen na dodatna vještačenja”, saopštila je Uprava policije.

Sumnja se da je M.M. omogućio sebi pribavljanje nesrazmjerne imovinske koristi tako što je, u dužem vremenskom periodu, davao na zajam novac uz obavezu plaćanja mjesečne kamate za koju je kao zalog tj. sredstvo obezbjeđenja zahtijevao da mu se daju navedeni automobili.

“U narednom periodu nastaviće se inteziviran rad na otkrivanju i procesuiranju osoba koje se bave zelenaštvom”, poručili su iz Uprave policije.