Crna hronika

POKUŠAO DA UBIJE DVA POLICAJCA: UKINUTA PRESUDA, PONOVO SE SUDI NOVLJANINU

Autor Jovana Raičević Izvor Dan

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je presudu kojom je Marko Radović iz Herceg Novog osuđen na tri godine i dva mejseca zatvora zbog pokušaja ubistva policijskih službenika Aleksandra Vukićevića i Sendina Ljuce, piše Dan.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Prvostepenu presudu Novljaninu izrekao je sudija Višeg suda u Podgorici Predrag Tabaš. On je Radoviću izrekao jedinstvenu kaznu od tri godine i dva mjeseca zbog krivičnih djela pokušaj teškog ubistva i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, navodI Dan.

Na ovu presudu žalilo se Više državno tužilaštvo u Podgorici tražeći da Apelacioni sud preinači presudu i Novljaninu izrekne strožu kaznu. Radovićev branilac takođe se žalio na presudu tražeći da je sud ukine i predmet vrati na ponovno odlučivanje. Apelacioni sud je prihvatio njegovu žalbu.

 Prema navodima optužnice, Radović je 8. decembra 2018. godine u Herceg Novom u blizini lokala „Kod mene“ pokušao da ubije policajce, naglašava Dan.

Radović je dok je prilazio lokalu zakačio ramenom Vukićevića koji je išao sa Ljucom iz suprotnog smjera, nakon čega im je uputio psovke prijeteći da će ih ubiti.

Kada su mu Vukićević i Ljuca pokazali policijske značke i upozorili ga na ponašanje, Novljanin je govorio: „pobiću vas noćas, mrtvi ćete biti, kunem vam se“.

Okrivljeni je potom izvadio pištolj iuperio ga prema policajcima. Oni su pobjegli u stranu, a Radović je ispalio hitac koji ih nije pogodio, zaključuje Dan.