Crna hronika

PODNIJET OPTUŽNI PREDLOG PROTIV KANDIĆA

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici podnijelo je podgoričkom Osnovnom sudu optužni predlog protiv Nikole Kandića, za krivična djela ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi.

Izvor: MONDO

Kako je objavljeno na sajtu ODT-a, optužni predlog podnijet je i protiv Alekse Ćirovića, za krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Kandiću se stavlja na teret da je, 2. maja oko 20 sati, na raskrsnici ulica serdara Jola Piletića i Jovana Tomaševića u Podgorici, kao vozač “Mercedesa” u vlasništvu Vlade, vozeći pod dejstvom alkohola, prošao kroz raskrsnicu na crveno svjetlo na semaforu i izazvao saobraćajnu nezgodu.

„Tako što je udario u drugo vozilo, koje se propisno kretalo, usljed čega je saputnica u tom vozilu zadobila lake tjelesne povrede, a koju je potom okrivljeni ostavio bez pomoći, jer je napustio mjesto nezgode“, precizirali su iz ODT-a.

Ćiroviću se na teret stavlja da se, nakon što je Kandić napustio mjesto nezgode, policijskom službeniku Centra bezbjednosti Podgorica, lažno predstavio kao vozač vozila “Mercedes”, čime ga je doveo u zabludu.

Zbog toga je, kako su naveli iz ODT-a, u zapisniku o uviđaju, kao vozač vozila koje je prouzrokovalo nezgodu, naveden Ćirović, a ne Kandić.