Crna hronika

PROTEST ZBOG HAPŠENJA NA KOSOVU: Okupljeni traže da se Jovanović oslobodi!

Autor Jovana Radunović

Ispred zgrade Vlade večeras se okupila grupa građana kako bi iskazali nezadovoljstvo povodom pritvora Rista Jovanovića iz Podgorice.

Izvor: MONDO/ Teodora Orlandić

Ranije tokom dana je društvenim mrežama kružila objava koja poziva na protest u ime nevino osuđenom momku i njegovoj porodici.

Okupljeni skandiraju “Oj Kosovo, Kosovo” i “Pravda za Rista”. Pored toga, građani insistiraju da da im se obrati neko od zvaničnika i da ih izvjesti u kakvom je stanju Jovanović.

Možda ce vas zanimati

Oni su poručili da ukoliko se niko ne pojavi, oni će blokirati most Blaža Jovanovića.

Jovanović će biti 30 dana u pritvoru u Sjevernoj Mitrovici zbog optužbe za krivično djelo “izazivanje nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti”. On ima pravo žalbe na tu odluku.

Izvor: MONDO/ Teodora Orlandić

Branilac Jovanovića, advokat Jovana Filipović rekla je da očekuje da će Apelacioni sud uvažiti žalbu i ukinuti mjeru pritvora i da će se on u daljem toku suđenja braniti sa slobode.

Podsjećamo, iz Ministarstva vanjskih poslova saopšteno je da će Ambasada Crne Gore na Kosovu nastaviti intenzivnu komunikaciju sa nadležnim organima države prijema povodom donošenja rješenja o pritvoru u trajanju od 30 dana crnogorskom državljaninu.

Jedan od lidera Demokratskog fronta DF-a, Milan Knežević upozorio je danas da će njegova partija protestovati ispred Ambasade Kosova u Podgorici, ako izostane institucionalna reakcija premijera Zdravka Krivokapića zbog određivanja pritvora Jovanoviću.

Izvor: MONDO/ Teodora Orlandić