Crna hronika

NOVLJANINU 15 DANA ZATVORA ZBOG VRIJEĐANJA SUPRUGE

Autor Jovana Raičević

Okrivljenom Đ.N. (38) iz Herceg Novog, izrečena je zatvorska kazna u trajanju od 15 dana, zbog počinjenog prekršaja propisanog Zakonom o zaštiti od nasilja u porodici, izvršenog na štetu supruge Đ.D. . saopštili su iz suda za prekršaje u Budvi.

Izvor: Unsplash

Naime okrivljeni je 22.06.2021.godine u popodnevnim časovima u telefonskom razgovoru svoju suprugu vrijeđao, a zatim joj i uputio riječi prijetnje što je oštećena prijavila UP CB Herceg Novi.

Nakon što se dežurni tužilac u ODT Herceg Novi, izjasnio da u radnjama okrivljenog nema elemenata krivičnog djela, za koje se goni po službenoj dužnosti, okrivljeni je od strane službenika UP CB Herceg Novi uhapšen 23.06.2021.godine i u jutarnjim časovima priveden u Sud za prekršaje u Budvi Odjeljenje u Herceg Novom, kako bi mu se sudilo u hitnom postupku, ističe se u pomenutom saopštenju.

Nakon što je pred sudom priznao odgovornost za izvršeni prekršaj, dežurni sudija Andrija Vojvodić mu je za počinjeni prekšaj izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, a okrivljenom su izrečene i zaštitne mjere zabrana uznemiravaja i uhođenja oštećene u trajanju od 6 mjeseci, kao i zaštitna mjera zabrana približavanja oštećenoj u trajanju od 3 mjeseca.

Okrivljeni, oštećena i ovlašćeni predstavnik uprave policije, su se odrekli prava na žalbu, te je rješenje postalo pravosnažno danom izricanja, zaključuje se u saopštenju.