Crna hronika

UHAPŠENO LICE KOJE JE VRIJEĐALO UREDNICU PARLAMENTARNOG KANALA

Autor Jovana Radunović

Podgorička policija je juče, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, locirala i uhapsila osobu koja je vrijeđala urednicu Parlamentarnog kanala Televizije Crne Gore S.K.V.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

S.K.V. je 18. juna 2021. godine podnijela prijavu Centru bezbjednosti Podgorica u kojoj je navela da joj jedna osoba putem elektronske komunikacione mreže šalje uvrjedljive poruke i fotografije i video snimke eksplicitnog sadržaja.

Pripadnici podgoričke policije su odmah preduzeli mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja i locirali i uhapsili M.M. (55).

O događaju je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama M.M. ne stiču elementi krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Policijski službenici su lišili slobode M.M. zbog počinjenog prekršaja iz člana 7 Zakona o javnom redu i miru (grubo vrijeđanje, naročito drsko, bestidno i uvrjedljivo ponašanje). On je u 11.00 časova priveden nadležnom sudiji za prekršaje.

U predmet su bili uključeni službenici Grupe za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, navodi se u saopštenju Uprave policije.