Crna hronika

VOZAČ MITROPOLITA JOANIKIJA PRETICAO PREKO PUNE LINIJE?!

Autor Jovana Radunović Izvor Pobjeda

Novi rukovodioci policije u Mojkovcu i Beranama intervenisali su prekjuče kod kolega kako bi vozač mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija, Slaven Rudanac, koji je preticao na punoj liniji, bio pušten bez kazne, saznaje Pobjeda.

Izvor: MONDO

Da Rudanac prođe bez prijave potrudili su se načelnici mojkovačke policije Radenko Dubak i šef beranske policije Radun Stojanović. Na insistiranje njih dvojice, saobraćajci su pustili vozača mitropolita Joanikija, uprkos napravljenom saobraćajnom prekršaju.

Prema saznanjima Pobjede, saobraćajna patrola zaustavila je BMW podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao Rudanac zbog ugrožavanja bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju – preticanja na punoj liniji. Tokom kontrole utvrđeno je da ima vozačku dozvolu Srbije, a u Crnoj Gori privremeno boravi.

Kako je nezvanično saopšteno, Rudanac je već 12 godina vozač i član obezbjeđenja mitropolita SPC Joanikija Mićovića.

Nakon što su ga zaustavili saobraćajci, Rudanac je pozvao načelnika CB Berane Raduna Stojanovića, koji je do nedavno obavljao poslove inspektora za borbu protiv droge u Centru bezbjednosti Berane. Stojanović je pozvao načelnika CB Mojkovac Radenka Dubaka, koji je patroli mojkovačke saobraćajne policije naredio da se ovo lice ne procesuira.