Crna hronika

ZBOG ŠTRAJKA ADVOKATA, ZA M.I. IZ NIKŠIĆA SAMO ZABRANA NAPUŠTANJA STANA

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Nikšiću podnijelo je predlog Osnovnom sudu- sudiji za istragu za izricanje mjere nadzora- zabrane napuštanja stana za M.I. (57) iz tog grada, osumnjičenom da je oskrnavio spomenik narodnog heroja Ljuba Čupića.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Rukovodilac ODT u Nikšiću, Željko Pejović, saopštio je da je postupajući tužilac izrekao predlog za nadzor zbog nemogućnosti da se, usljed obustave rada advokata, osumnjičenom odredi zadržavanje.

“Postupajući tužilac u ODT Nikšić saslušao je u svojstvu osumnjičenog lice lišeno slobode M.I. zbog osnova sumnje da je u noći između 12. i 13. jula na Trgu slobode u tom gradu izvršio krivično djelo povreda groba”, navedeno je na sajtu ODT Nikšić.

Kako je obrazloženo, ODT u Nikšiću, zbog obustave rada advokata, nije bilo u mogućnosti da osumnjičenom odredi zadržavanje.

“Svi pozvani advokati odbili su da u navedenom predmetu budu postavljeni kao branioci po službenoj dužnosti, shodno Odluci Advokatske komore Crne Gore o proglašenju opšte obustave pružanja pravne pomoći advokata od 17. Maja”, navedeno je iz ODT.

Iz Uprave policije je ranije saopšteno da su sa video snimka objavljenog na društvenim mrežama uspjeli da identifikuju da je M.I. skrnavio spomenik Ljubu Čupiću naočigled prolaznika, nakon čega ga je uhapšen po nalogu tužioca.