Crna hronika

POLICIJA U ZAGREBU UHAPSILA OSUMNJIČENOG KOJI JE NARUČIO UBISTVO VULETIĆA?

Autor Jovana Raičević Izvor Standard

U Zagrebu je uhapšen crnogorski državljanin A.M. (36) koji se sumnjiči da je naručio ubistvo Nikšićanina Ranka Vuletića, nezvanično saznaje Standard.

Izvor: youtube/screenshot/ Daneger and Stacey

Kod A.M. je prilikom hapšenja, kako saznaje Standard, pronađen pištolj, da bi nakon pretresa stana u Zagrebu u kojem je živio, bila pronađena još dva pištolja.

Inače, Državni tužilac Miloš Šoškić podigao je 21. februara prošle godine optužnicu protiv A.M. (36) i M.B. (37) zbog sumnje da su naručili ubistvo sugrađanina Ranka Vuletića. Vuletić je ubijen 1. avgusta 2019. godine u centru Nikšića, a istog dana uhapšen je V.L. (21), koji je označen kao direktni izvršilac.

Prema navodima optužnice, A.M. je V.L. podstrekivao na zločin, a M.B. je pomagao tokom izvršenja krivičnog djela. A.M. i M.B. su ubici obećali i novčanu nagradu za ubistvo.

U optužnici se ističe da je osumjničeni V.L. prilikom dogovora o planiranju ubistva dao kriptovani mobilni telefon, kako se ne bi mogle registrovati njihove komunikacije, niti presretnuti razgovori u kojima su planirali izvršenje krivičnog djela.

Na dan ubistva V.L. je Vuletića, kojeg nije poznavao, pozvao da prošetaju gradom sami, zaključuje Standard.