Crna hronika

BUDVA: Podgoričaninu zatvor zbog vožnje u pijanom stanju

Autor Kristina Stevović

Sudija Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović danas je u hitnom postupku sa 15 dana zatvora kaznio J.A. (37) iz Podgorice zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,08 g/kg.

Izvor: mondo.rs

“Izrečena mu je i zaštitna mjera upravljanjima vozilima u trajanju od četiri mjeseca kao i četiri kaznena boda”, naveo je Đukanović.

U odvojenom postupku, okrivljenoj J.J. (38) iz Pljevalja zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji 1,01 g/kg izrečena je novčana kazna u iznosu od 300 eura, zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju od tri mjeseca i tri kaznena boda.

Istog dana, okrivljenom D.V.(39) iz Kotora zbog izazivanja nezgode u alkoholisanom stanju u koncentraciji 1,35 g/kg, izrečena mu je jedinstvena novčana kazna u iznosu od 700 eura , te zaštitna mjera zabrana upravljanja vozilima u trajanju od šest mjeseci i četiri kaznena boda.

“Sudeći po brojnosti predmeta proisteklih iz kršenja saobraćajnih propisa u prvim danima juna, postoji bojazan da će se u danima vikenda ali i u predstojećoj turističkoj sezoni taj broj dodatno uvećavati, pa se apeluje na sve učesnike u saobraćaju da vožnju prilagode saobraćajnim propisima i uslovima saobraćaja. Posebno se apeluje da vozači ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol, jer na taj način ugrožavaju svoj i živote ostalih učesnika u saobraćaju”, poručio je Đukanović.