Crna hronika

BIVŠEG ŠEFA ULCINJSKE POLICIJE TRAŽE U SKADRU, SASLUŠANI POLICAJCI U ULCINJU

Autor Gordana Bojanić

Skadarska policija i tužilaštvo pokrenuli su istragu o nestanku Rudolfa Elezovića, bivšeg šefa ulcinjske policije, piše Dan.

Izvor: MONDO

Porodica je izgubila kontakt sa Elezovićem 27. maja, a albanski portal Šćiptarija prenosi da je istraga u Skadru pokrenuta po nalogu tamošnjeg tužilaštva.

Očekuje se da će albanske vlasti započeti potragu u Skadru i duž rijeke Bojane, a u međuvremenu je tužilaštvo u Skadru već pokrenulo istragu nakon spisa koji su dobili od kolega iz Crne Gore.

Po saznanjima Dana, od više policijskih službenika u Ulcinju uzete su izjave, da bi se došlo do moguće novih informacija o nestanku bivšeg šefa tamošnjeg Odjeljenja bezbjednosti. Izviđaj je pokrenut u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju.

Nadležni istražni organi provjeravaju i navode vezane za akciju „Zamka“ i da li nestanak Elezovića ima veze sa njom. U toj operaciji policije uhapšene su 24 osobe zbog sumnje da su kao kriminalna organizacija prošvercovale oko 2,5 tona marihuane iz pravca Albanije preko teritorije Crne Gore.

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge realizovali su početkom februara akciju „Zamka“, koja je sprovođena deset mjeseci sa Specijalnim i Višim državnim tužilaštvom, kao i sa međunarodnim partnerskim službama. Po saznanjima Dana, dvojica okrivljenih u tom postupku pomenuli su u tužilaštvu i Elezovića. Policija sada provjerava je li tačno da je Elezović preko svojih kanala saznao za te iskaze i potom ilegalno izašao iz države. Inače, njegova lična dokumenta su pronađena, što znači da ih nije koristio.

Podsjećamo, nestanak Elezovića prijavila je njegova supruga. Ona je policiji tada kazala da je njen suprug otišao iz kuće prije šest dana i da se od tada nije javljao.

Tagovi