Crna hronika

CRNOGORSKA POLICIJA NEMA SAZNANJA DA SU HODŽIĆ I SPAHIĆ NESTALI U SRBIJI: POSLEDNJI PUT LOCIRANI U CRNOJ GORI

Autor Jovana Raičević Izvor Standard

Policija ne raspolaže saznanjima da su dvojica Barana Adis Spahić i Damir Hodžić nestali na području Srbije, niti da su stradali u Ritopeku, piše Standard.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Kako je Standardu rečeno iz Uprave policije, oni su posljednji put locirani i primijećeni na području Crne Gore, te nema saznanja da su napustili državu i boravili u Srbiji.

”U vezi nestanka dva crnogorska državljanina tokom 2020. godine službenici Uprave policije uključili su se u istragu i preduzimali intezivne mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i okolnosti pod kojim su nestala navedena lica. Takođe i tokom 2021. godine nastavljene su intezivne mjere i radnje na pronalasku navedenih lica”, navode u odgovoru za Standard iz UP.

Kako su još kazali, ostvarena je zvanična komunikacija sa nadležnim organima Republike Srbije.

”Ne raspolažemo saznanjima da su lica nestala na području Srbije, tj. oni su poslednji put locirani i primijećeni na području Crne Gore. Ne raspolažemo saznanjima da su lica stradala u Ritopeku, odnosno da su napustila teritoriju Crne Gore i boravila na području Republike Srbije”, kazali su Standardu iz policije.

Podsjetimo, Adis Spahić (33) iz Bara, nestao je 14. oktobra 2020. godine, kada je oko 11 sati iz Bara krenuo ka Podgorici, da „negdje odveze šuru Damira Hodžića“.

Policija nije uspjela da mu uđe u trag, kao ni Hodžiću, pa čak ni automobilu kojim su tog dana oko 11.40 sati prošli kroz tunel Sozina, navodi Standard.

Spahić i Hodžić nestali su na putu od Bara ka Podgorici, a Hodžić je jedan od najbližih saradnika ubijenog Baranina Alana Kožara.

Barska kriminalna grupa na čijem je čelu bio Kožar godinama je usko srađivala sa zemunskim i škaljarskim kriminalnim klanom.

Novosti su početkom februara objavile da srpska policija provjerava podatak da je Baranin Adis Spahić treća osoba koja je nestala u Beogradu u noći između 14. i 15 oktobra prošle godine, kada se na Banovom brdu trag izgubio Beograđaninu Lazaru Vukićeviću (30), ali i njegovom prijatelju Damiru Hodžiću (23), inače Spahićevom šuraku i sugrađaninu, naglašava Standard.

Međutim, crnogorska policija nema takva saznanja.

Prema informacijama Standarda, jedan od vođa kavačkog klana Slobodan Kašćelan i još sedam pripadnika te kriminalne grupe sumnjiče se da su zajedno sa grupom Veljka Belivuka odgovorni za ubistvo jednog od dvojice Barana koji su nestali u oktobru prošle godine.