Crna hronika

KCCG PODNIO PRIJAVU PROTIV SRODNIKA PACIJENTA: PRIJETIO OSOBLJU "ČUPANJEM GRKLJANA"

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Pripadnici podgoričke policije su, postupajući po prijavi direktorice Kliničkog centra Crne Gore Ljiljane Radulović u kojoj je navela da je srodnik pacijenta upućivao prijetnje osoblju Kliničkog centra, prikupili obavještenja od D.V.- saopšteno je iz Uprave policije.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Policija je odmah po zaprimljenoj prijavi preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti. Od D.V. su prikupljena obavještenja na okolnosti navedene prijave.

O svemu je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama D.V. ne stiču elementi bića krivičnog djela.

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su upozorili D.V. na ponašanje, navode iz Policije.

Iz KCCG tvrde da su u toku dvonedjeljnog bolničkog liječenja predmetnog pacijenta sprovedene sve potrebne mjere - kako dijagnostičke, tako i terapijske, što je potvrdila i pomoćnica direktora za kvalitet pružanja zdravstvenih usluga dr Žanka Cerović.

"U toku prethodne sedmice, srodnici pacijenta su više puta ispoljili krajnje nekorektan odnos prema osoblju – ljekarima i sestrama Centra za kardiologiju. Kulminacija se dogodila u nedjelju, 30. maja 2021. godine kada je medicinska sestra koja je izašla do ulaza da bi članu porodice predala odjeću pacijenta i donijela čiste, doživjela brutalne verbalne uvrede. Nažalost, upravo u tom momentu pacijent je, i pored ograde kojom je bio zagrađen kako ne bi pao iz kreveta, ustao i pao na hodniku ispred bolesničke sobe", kazali su iz KCCG.

Dodaju da iako se inicijalno sumnjalo da je tom prilikom došlo do povrede kuka, skener urađen u toku poslijepodneva je pokazao da su prisutne samo hronične degenerativne promjene.

"Direktorica KCCG je zahtijevala i pokretanje disciplinskog postupka protiv nadležnih medicinskih sestara, kako bi i ovaj slučaj, u skladu sa standardima i bez ikakvog zataškavanja, u cjelosti bio razjašnjen", zaključuju iz Kliničkog centra, zaključuju Vijesti.