Crna hronika

DVIJE OSOBE PRIVEDENE ZBOG IZLOVA RIBE UZ POMOĆ AGREGATA

Autor Jovana Raičević

Zajedničke akcije Uprave policije, Inspekcije za slatkovodno ribarstvo i Službe zaštite NP Skadarsko jezero daju nove rezultate kada je borba protiv krivolova u pitanju, saopšteno je iz Nacionalnih parkova.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Izvor: NPCG/Slavica Đurišić

U akciji Granične plovne jedinice Uprave policije danas privedeni su Slavko i Gavrilo Šišević zbog izlova ribe uz pomoć agregata, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

“S obzirom da se izlov ribe uz pomoć struje smatra krivičnim djelom lica su na dalje postupanje predata Osnovnom državnom tužilaštvu. Šiševići su zatečeni na lokaciji Kažića tapija, a policija je od njih oduzela opremu i alate kojima je vršen nezakoniti izlov ribe”, piše u saopštenju.

Dodatno navode da pored ovog slučaja u saradnji sa Inspekcijom za slatkovodno ribarstvo i Graničnom plovnom jedinicom u nezakonitim aktivnostima danas su zatečeni i Đonaj Djoka i Toni Junčaj iz Tuzi.

“Protiv njih su podnesene prekršajne prijave, jer su izlovljavali ribu bez potrebnih dozvola za privredni ribolov i neobilježenim mrežama”, dodaju u saopštenju.

Kako su naglasili, nadzornici Službe zaštite NP Skadarsko jezero privremeno su od njih oduzeli metalni čamac, vanbrodski motor, 24 mreže i ostalu opremu.

“Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore posebno je zadovoljno podizanjem nivoa zaštite NP Skadarsko jezero kroz intenzivnu i dobru saradnju sa Inspekcijom za slatkovodno ribarstvo i Upravom policije. Nadamo se da ćemo zajedničkim aktivnostima u narednom periodu stati na kraj ovoj štetnoj pojavi koja ugrožava biodiverzitet NP Skadarsko jezero i donosi štetu poštenim ribolovcima i svima onima koji svoje živote i poslove vezuju za ovaj park”, zaključuju u saopštenju.