Crna hronika

KAVČANI SEDMIČNO PREVOZILI KOKAIN I ORUŽJE IZ HOLANDIJE U SLOVENIJU!

Autor Gordana Bojanić Izvor Pobjeda

Slovenačka policija je uhapsila više desetina članova slovenačkog ,,ogranka“ kriminalne organizacije kavački klan, koja potiče iz Crne Gore, a djeluje u Srbiji i više drugih država, objavio je juče mariborski list Večer, prenosi Index.hr

Izvor: YouTube/Printscreen/Cops, Ambulances, Firemen Slovenia

Prema pisanju lista Večer, dobro organizovana kriminalna grupa u Sloveniji je djelovala od 2018. godine i imala 60-ak članova, a veći dio uhapšen je u akciji koju je, u saradnji sa stranim bezbjednosnim službama, slovenačka policija nedavno izvela, na području Ljubljane, Maribora, Kranja i Kopra. Obavljena su čak 23 kućna pretresa.

Operacija je izvedena nakon što je nedavno u Srbiji uhapšen navodni šef kavačke kriminalne organizacije koja se bavi krijumčarenjem narkotika i oružja, piše mariborski list.

Navodno je uhapšeno više desetina članova slovenačkog dijela mreže kavačkog klana, a neki će se braniti sa slobode.

Pohapšeni članovi su, kako pišu slovenački mediji, trgovali drogom i oružjem. Kako javlja Večer, pod lupom policije našlo se 60 osumnjičenih za koje se sumnja da su dio ove kriminalne organizacije, koja djeluje po Evropi.

Policija više članova ove grupe povezuje i sa preprodajom većih količina oružja, sa kojim su trgovali po Sloveniji, Slovačkoj, Holandiji i u Srbiji.

Sumnja se da su prodavali poluautomatske puške i automatske pištolje. Sa njima su, navodno, trgovali preko privrednih društava osnovanih u Kopru, koje su bile maska za trgovinu drogom i oružjem.

Ovu „robu” su prevozili u specijalno prerađenim automobilima u kojima su prevozili i drogu i novac. Oružje koje je dospjelo u Sloveniju, kao i drogu, skladištili su širom pokrajine Gorenjska.

Nezvanični podaci mariborske Večeri ukazuju da je slovenački ogranak kavačkog klana tri godine iz Holandije i Španije nedjeljno prevozio više kilograma različitih vrsta narkotika.

Kako je Pobjedi nezvanično saopšteno, crnogorska policija nema saznanja da su među uhapšenima crnogorski državljani.

Uhapšeni državljani Slovenije poznati su tamošnjim istražiteljima.

Prema pisanju lista Večer, grupa je jednom sedmično prevozila kokain iz Holandije, a kao jednog od organizatora označen je Klemen Kadivec koji je sumnjičen za razna krivična djela.

Tagovi