Crna hronika

CRNA GORA IZRUČUJE OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO U UŠĆU (FOTO)

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Lazar Ilić (24) iz Kraljeva, osumnjičen da je ubio "Pink pantera" Aleksandra Šarca u oktobru prošle godine u TC "Ušće", biće izručen Srbiji, koja ga potražuje zbog ovog zločina, odlučio je Apelacioni sud Crne Gore.

Izvor: Kurir

Da podsjetimo, Ilić je uhapšen 22. januara u Budvi zbog sumnje da je pripremao "likvidaciju bezbjednosno interesantne osobe iz te opštine".

Snimile ga kamere

- Ilić se sumnjiči da je polovinom oktobra, sa zaštitnom maskom na licu, prišao Aleksandru Šarcu u garaži tržnog centra i ispalio više hitaca u njega iz "berete" sa prigušivačem, a potom pobjegao. Napad na "pink pantera" snimile su i nadzorne kamere, a Ilić je pobjegao i pištolj bacio u žbunje u blizini TC "Ušće" - podsjeća izvor iz istrage:

- Identifikovan je po specifičnom hodu, a odranije je poznat policiji po brojnim krivičnim djelima. U Ilićevom dosijeu nalaze se krađe, teške krađe, nelegalno držanje oružja, nanošenje lakih povreda, a uglavnom je obijao trafike i krao vozila. Poznat je po tome što je kao maloljetnik krao obuću iz dvorišta, a izbo je čovjeka zbog svađe oko toga ko će prvi u toalet - navodi izvor.

Šarac je živ prebačen u bolnicu, ali je preminuo posle devet dana. - Mjesecima prije zločina njemu su upućivane prijetnje s jednog profila, nazivan je "drukarom" i "cinkarošem", a čak su lijepljeni posteri s njegovim likom po banderama na kojima je pisalo da je nestao i da je poslednji put viđen kako "puši ku*ac". Navodno, Šarac je bio blizak škaljarskom klanu - dodaje sagovornik Kurira.

Nišanio Kana

Zanimljivo je da je Lazar Ilić, posle višemjesečnog bjekstva, uhapšen u Budvi, i to baš u vrijeme kada su na Crnogorskom primorju, kao gosti Radoja Zvicera, boravili Veljko Belivuk i Marko Miljković.

- Pored Ilića, uhapšen je i S. S. (24), a navodno je njihova meta bio "škaljarac" Marko Ljubiša Kan.

Sumnja se da je Ilić bio pucač "kavačkog klana".