Crna hronika

PUCAO NA JAVNOM MJESTU PA UHAPŠEN

Autor Gordana Bojanić

Kotorska policija uhapsila je G.M. (45) iz Herceg Novog koji je pucao iz vatrenog oružja na javnom mjestu, saopšteno je iz Uprave policije.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Iz policije su kazali da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor došli do saznanja da je nepoznata osoba u utorak, oko 20 sati i 30 minuta, ispred jednog ugostiteljskog objekta u mjestu Peluzica pucala u vazduh.

Navodi se da su policijski službenici identifikovali G.M, koji je vozio automobil marke „Renault Talisman“ podgoričkih registarskih oznaka.

„Policijski službenici su pregledali vozilo i ispod sjedišta vozača pronašli pištolj marke „CZ M – 57“ kalibra 7,62 milimetara u ilegalnom posjedu, sa metkom u cijevi“, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, u vratima automobila su pronađena dva okvira sa ukupno 13 komada municije.

Iz policije su kazali da je o događaju obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se G.M. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružje i eksplozivnih materija.

„Nakon privoda državni tužilac mu je odredio mjeru nadzora – zabrana napuštanja stana“, ističe se u saopštenju.

Navodi se da su, pored krivične prijave, policijski službenici protiv G.M. Sudu za prekršaje u Kotoru podnijeli zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka, jer je upotrijebio vatreno oružje na javnom mjestu i vozio pod dejstvom alkohola.

Tagovi