Apelacioni sud izrekao presudu

ČOGURIĆ OSUĐEN NA 20 GODINA ZATVORA ZBOG UBISTVA BRAĆE ĆULAFIĆ

Autor Jovana Raičević

Apelacioni sud izrekao je presudu Mašanu Čoguriću kojom je ponovo osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva braće Danijela i Davorina Ćulafića, pišu Vijesti.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Presudu je izrekao sudija izvjestilac Zoran Smolović. Sudija je rekao da se preinačava presuda Višeg suda u Podgorici, i uvažena žalba tužioca, navode Vijesti.

Vrhovni sud Crne Gore je u decembru prošle godine ukinuo presudu Apelacionog suda kojom je Čogurić osuđen na 20 godina zatvora zbog krivičnog djela teško ubistvo u prekoračenju granica nužne odbrane Ćulafića 15. februara 2014. u kafe baru "Moskva” u Podgorici.

Predmet je vraćem tom sudu na ponovni postupak i odlučivanje, navode Vijesti.

Vijeće Apelacionog suda je u junu prošle godine izreklo drugostepenu presudu, tako što je preinačio raniju prvostepenu presudu Višeg suda u Podgorici samo u dijelu visine izrečene i osudio Mašana Čogurića na 20 godina zatvora zbog ubistva u prekoračenju granica nužne odbrane braće Danijela i Davorina Ćulafića 15. februara 2014. godine u kafe baru "Moskva" u podgoričkom naselju Stari aerodrom.

Pravna kvalifikacija je ostala neizmijenjena kako je to utvrdio i Viši sud u Podgorici, da je Čogurić sa umišljajem izvršio krivično djelo "teško ubistvo u prekoračenju granica nužne odbrane", ističu Vijesti.

Prethodno je Čogurić dva puta osuđivan u podgoričkom Višem sudu, na 13 godina zatvora zbog ubistva u prekoračenju nužne odbrane, zaključuju Vijesti.