Crna hronika

KATNIĆ ZATVORIO PREDMET PROTIV VELJOVIĆA: NEMA DOKAZA DA JE UMIJEŠAN U ORGANIZACIJU PROTESTA

Autor Jovana Raičević Izvor Dan

Specijalno državno tužilaštvo zatvorilo je predmet protiv Veselina Veljovića, savjetnika za bezbjednost predsjednika Crne Gore, koji je bio formiran na osnovu tvrdnji premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, piše Dan.

Izvor: Uprava policije

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić tražio je od Uprave policije informacije i dokaze o učešću Veljovića u organizaciji protesta građana i planiranju izazivanja haosa u zemlji, navodi Dan.

Policija mu je u dva navrata odgovorila na zahtjeve, a tužilac je, kako Dan saznaje od izvora iz Specijalnog policijskog odjeljenja, smatrao da nema dovoljno saznanja na osnovu kojih bi se obezbijedili dokazi i pokrenuo postupak protiv bivšeg šefa policije.

Abazović je tokom saslušanja u Odjeljenju specijalnog policijskog tima saopštio da policija ima saznanja o Veljovićevoj umiješanosti u nezakonite aktivnosti, ističe Dan.

Specijalni policijski tim u ovom predmetu nije saslušavao Veljovića, kojega su Krivokapić i Abazović optužili da stoji iza pokušaja izazivanja nereda u državi.

Optužbe na račun savjetnika Mila Đukanovića iznijete su prije mjesec dana, a Veljović je u izjavi za Dan potvrdio da tim povodom nije saslušavan od strane Specijalnog policijskog tima, zaključuje Dan.