Crna hronika

U Podgorici i Nikšiću 18 vozača uhapšeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Autor Kristina Stevović

Podgorička policija je u danima vikenda uhapsila 16 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola, dok je jedan vozač uhapšen zbog nezaustavljanja na znak za zaustavljanje policije.

Izvor: mondo.rs

Policija je na teritoriji Nikšića uhapsila dva vozača koja su upravljala vozilima pod dejstvom alkohola u količini većoj od 2 g/kg.
Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su u danima vikenda lišili slobode 17 osoba zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, od kojih je 16 upravljalo vozilom pod djestvom alkohola dok se jedan vozač nije zaustavio na znak za zaustavljanje pripadnika policije. Najmlađi vozač ima 18 godina a najstariji 62 godine, najveća koncentracija alkohola registrovana je kod vozača starosti 62 godine i to u konentraciji od 2,22 g/kg.
Pripadnici Centra bezbjednosti Nikšić su lišili slobode dva vozača zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti u saobraćaja na putevima. Jedan od vozača je zatečen da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,03 g/kg, dok je drugi vozač upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,49 g/kg.
Uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka sve osobe zatečene u danima vikenda da upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola privedene su nadležnim sudovima za prekršaje u Podgorici i Nikšiću.