Crna hronika

KOTORANIN OSUMNJIČEN ZA POKUŠAJ UBISTVA IZRUČEN CRNOJ GORI IZ ŠPANIJE (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić

Kotoranin Lj.K. (29) koji se potražuje po međunarodnoj potjernici raspisanoj od strane Interpola Podgorica zbog suđenja za pokušaj ubistva i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, izručen je danas Crnoj Gori iz Španije.

Izvor: Uprava policije

"Lj.K. se potražuje zbog osnovane sumnje da je 31. maja 2016. godine u Kotoru u naselju Dobrota, zajedno sa optuženim M.B., pokušao da liši života oštećenog R.M. na način što su u pravcu vozila sa kojim se oštećeni kretao, ispalili više projektila koji su pogodili navedeno vozilo, nakon čega su se udaljili sa lica mjesta", saopštila je Uprava policije.

Napominju da je Lj.K. 22. avgusta 2020. godine na osnovu višemjesečne istrage ciljanog traganja u Španiji lociran i uhapšen.

"U okviru navedene ciljane potrage, policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala - Odsjeka za medjunarodnu operativnu policijsku saradnju, u bliskoj saradnji sa Višim državnim tužilaštvom iz Podgorice, blisko su sarađivali sa više timova za ciljano traganje u okviru ENFAST-a - Evropske mreže timova za ciljanog traganje, što je na kraju dovelo do lociranja predmetnog lica", piše u saopštenju.