Crna hronika

OTKLONJENA MISTERIJA U VEZI SA SMRĆU ŠKALJARCA, IPAK IZVRŠIO SAMOUBISTVO?

Autor Jovana Raičević Izvor Standard

Dalibor Daba Tomović (46), koji se dovodio u vezu sa škaljarskim klanom, a koji je u nedelju uveče pronađen mrtav u iznajmljenom automobilu na napuštenom parkingu u Kotoru, gotovo izvjesno je izvršio samoubistvo, saznaje Standard.

Izvor: MONDO

“Izviđajne radnje su i dalje u toku ali je skoro izvjesno da je riječ o samoubistvu”, kazao je izvor Standarda.

Tomović je s prostrijelnom ranom na glavi pronađen u parkiranom autu, a policiju su pozvali građani. Tomović je, kako je ranije pisano, bio blizak pokojnom Igoru Dedoviću i “škaljarcima”, navodi Standard.

“On je kobnog dana otišao na sastanak s muškarcem koji ga je pozvao i rekao mu da dođe na napušteni parking na obodu grada. Tomović se tamo uputio kolima iz rentakar agencije, a postoje indicije da je osoba s kojom je trebalo da se sretne zapravo pripadnik suprotstavljenog kavačkog klana”, naveo je ranije Kurir.

Ime Dalibora Tomovića u medijima se prvi put pojavilo 2016, kada je vraćen u Crnu Goru sa beogradskog aerodroma zbog veza s kriminalnim grupama.

On je tada označen kao bezbjednosno interesantna osoba i nalazio se na spisku ljudi kojima je zabranjen ulaz u Srbiju, piše Standard.

Tomovićev stan pretresan 2017, u isto vreme kada je policija Crne Gore češljala i nekretnine Igora Dedovića, koji je sa Stevanom Stamatovićem ubijen 19. januara 2020. u restoranu u Atini. Nakon hapšenja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čija se grupa smatrala ekspoziturom kavačkog klana u Beogradu, pojavile su se priče da je Velja Nevolja za vrijeme likvidacije u Atini navodno bio u Grčkoj, zaključuje Standard.