Crna hronika

UHAPŠENE DVIJE OSOBE OSUMNJIČENE ZA NAPAD NA VOJNIKE I POLICAJCA

Autor Draga Ivanović

Nikšićka policija uhapsila je G.N. (40) i Ž.T. (28) zbog sumnje da su napali dva pripadnika Vojske Crne Gore i jednog policajca, saopšteno je iz Uprave policije.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

“Policijski službenici su 8. aprila na kontrolnom punktu u mjestu Bogetići licima koja su se uputila ka izlazu iz grada, kontrolisali potvrde izdate od strane poslodavca, kao i rješenja o radnom odnosu ili ugovor o radu, gdje je od strane lica koja nijesu ispunjavala propisane uslove i koja nijesu imala navedena dokumenta organizovana blokada magistralnog puta Nikšić – Podgorica”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Tada je službeni autobus koji je prevozio pripadnike Vojske Crne Gore, koji su se vraćali sa radnog angažovanja iz Podgorice u Nikšić, zbog blokade pomenute saobraćajnice, zaustavio se u mjestu Bogetići.

“Nedugo zatim došlo je do incindenta u kojem su lakše povrijeđena dva pripadnika Vojske Crne Gore i jedan policijski službenik koji je pokušao spriječiti incindent, dok su dalji sukob spriječili policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić”, ističe se u saopštenju.

Policija je u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću preduzela niz mjera i radnji.

Juče je identifikovan G.N. (40) iz Nikšića koji se sumnjiču da je napao dva pripadnika Vojske Crne Gore zbog čega je uhapšen i uz krivičnu prijavu biće sproveden tužiocu na dalju nadležnost.

“Identifikovano je još jedna osoba koja je učestvovala u ovom događaju Ž.T. (28) iz Nikšića i on je uhapšen zbog sumnje da je napao policajca koji ej bio na dužnosti”, napominju u Upravi policije.

Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić su video dokumentovali blokadu saobraćajnice u mjestu Bogetići koju su organizovala okupljena lica, a koja se dogodila 8. i 9. aprila, te i sve incidentne situacije registrovane navedenih dana.

O događajima je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću radi utvrđivanja da li u radnjama kako organizatora, tako i učesnika blokade, te i aktera incidenta ometanja kretanja službenog vozila u kojem su se nalazile štićene ličnosti, ima elemenata krivične ili prekršajne odgovornosti o čemu će javnost biti blagovremeno i objektivno informisana.

Takođe, policijski službenici preduzimaju mjere i radnje u cilju identifikacije i procesuiranja izvršilaca prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, gdje je već procesuiran veći broj lica koji su ometali policijske službenike u vršenju službenih poslova i nijesu postupali po njihovim naređenjima.