Crna hronika

UVAŽENA ŽALBA SDT-a, SUD ĆE PONOVO ODLUČIVATI O AFERI "KOVERTA"

Autor Gordana Bojanić

Apelacioni sud uvažio je žalbu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i ukinuo rješenje Višeg suda koji je obustavio postupak protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića u aferi Koverta.

Izvor: Vlada Crne Gore/S.Matić

Vijeće podgoričkog Višeg suda je 2. marta obustavilo krivični postupak protiv Stijepovića, koji je u aferi Koverta optužen za pranje novca u saizvršilaštvu.

"Vijeće je ukinulo prvostepeno rješenje u navedenom dijelu, jer su u postupku donošenja rješenja učinjene povrede odredaba krivičnog postupka iz člana 386 st.1 tač.9 ZKP-a, obzirom da su razlozi o odlučnim činjenicama nejasni i protivrječni, zbog čega se nije mogla ispitati pravilnost i zakonitost pobijanog rješenja", navodi se u odluci Apelacionog suda.

Kako se dodaje, na te povrede osnovano je ukazano u žalbi SDT i na iste drugostepeni sud pazi po službenoj dužnosti.

"Osim toga, osnovano je u žalbi navodeno i da je zaključivanje u pobijanom rješenju da nema dovoljno dokaza da je okrivljeni S.S. osnovano sumnjiv za djelo koje je predmet optužbe pogrešno, u vezi sa čime je izostala ocjena datih dokaza, pa je činjenično stanje pogrešno utvrđeno", navodi se u obrazloženju odluke.