GUSINJE

Zbog nedozvoljenog bavljenja privrednom, bankarskom, berzanskom i djelatnošću osiguranja JEDNA OSOBA UHAPŠENA

Autor Jovana Raičević

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala u Sektoru za borbu protiv kriminala u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Berane i službenicima Sektora za finansijsko-obavještajne poslove su danas lišili slobode E.R. (36), saopšteno je iz UP.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Sumnja se da je E.R. izvršio krivično djelo nedozvoljeno bavljenje privrednom, bankarskom, berzanskom i djelatnošću osiguranja, navodi se u saopštenju.

"Naime, u postupku do podnošenja krivične prijave, a u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici prikupljeni su dokazi, te je policija došla do sumnje da je osumnjičeni bez prethodne registracije kod nadležnog organa za obavljanje privredne djelatnosti CRPS – Uprave prihoda, tokom 2019. i 2020. godine u kontinuitetu pružao usluge sportskog agenta – menadžera, na način što je posredovao između inostranih igrača i košarkaških klubova sa područja Evrope u svrhu realizovanja njihovih transfera, pribavivši na taj način imovinsku korist u iznosu od 100.540 eura.

Shodno dostavljenim podacima od strane službenika Sektora za finansijsko-obavještajne poslove, službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta formirali su predmet i započeli provjere iz svoje nadležnosti.

Osumnjičeni E.R. je lišen slobode i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu", zaključili su iz UP.